top of page

Molenaar worden

Opleiding tot molenaar: geef een eigen draai aan de molen!

 

Nederland molenland, dat weet iedereen. Molens, klompen en tulpen zijn ook in de 21ste eeuw het visitekaartje van Nederland. Het lijkt een aparte wereld, maar iedereen is welkom. Van jong tot ouder, iedereen met energie in zijn lijf. Mannen en vrouwen met interesse voor techniek, historie en mensen.

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar er zijn allerlei soorten molens. Voor elk wat wils. Korenmolens in dorpen en steden, industriemolens waar olie wordt geslagen, hout wordt gezaagd, papier wordt gemaakt. En wat dacht je van een poldermolen, waarmee je na een plensbui het water uit de polder kunt malen? In Gouda hebben we twee korenmolens en twee poldermolens

 

Heb je interesse om met een molen te draaien, dan kun je een opleiding krijgen op de Mallemolen. Theorie en praktijk kun je in je eigen tijd en tempo volgen. Na het behalen van je diploma kun je met één van de molens gaan werken. Alleen of samen met andere enthousiaste molenaars, die uit alle lagen van de bevolking komen. De molenwereld is er voor ons allemaal.

 

Meer weten over de opleiding?

 

Vraag het aan de molenaar.

Klik hierboven voor informatie over de opleiding

tot vrijwillig molenaar

Het ambacht 'molenaar' is opgenomen in

de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Koninkrijk Nederland.

Klik hiervoor meer informatie.

bottom of page